HTML

kkv marketing tapasztalatok

2009.09.12. 05:00 vallalkozas-online.hu

Piaci rés három lépésben

Címkék: rés piaci niche

Elindítani (mondjuk Kft alapítással), valamint mindaddig növelni egy kis üzletet, amíg jövedelmezővé és önfenntartóvá válik, nem kis feladat. Minden olyan eszközt és stratégiát megkíván, amelyek növelhetik a túlélés esélyeit. Az egyik legjobban bevált kkv marketing stratégia, ha egy kielégítetlen piaci szegmensre specializálódunk, piaci rést találunk. A kezdethez nézzünk három egyszerű lépés, hogy mindenki könnyebben megtaláljon egy piaci rést.

  1. Ahhoz, hogy megtaláljuk a megfelelő rés-terméket vagy rés-szolgáltatást, a marketing első lépéseként keresnünk kell kielégítetlen piacokat vagy iparágakat. Próbáljunk növekvő vagy még inkább új iparágakat felkutatni, melyek beszállítói, forgalmazói köre még nem teljesen telített.
  2. Második lépésként piackutatást kell végeznünk, hogy kipuhatoljuk mi az, ami már elérhető, különös tekintettel a vizsgált piaci szegmenst kiszolgáló vállalatokra. Vegyük figyelembe azt is, hogy az adott terület mennyire érett, mekkora múltra tekint vissza. Minél nagyobb egy ágazat történelme, annál nehezebb új utakat találni az ügyféligények kielégítésére. De ne feledjük, hogy nem is lehetetlen, különösen mióta több nagy múltú és hatalmas vállalat ül a babérjain az innováció igénye nélkül.
  3. Végezetül meg kell találni a választott célcsoport még kielégítetlen igényeit és megoldatlan problémáit, majd át kell gondolni, milyen megoldásokat tudunk ezekre kínálni. Rá kell éreznünk szükségleteikre, vágyaikra és ki kell találnunk, hogyan felelhetünk meg ezeknek.

Addig kell tervben tartani ezen három lépés ismétlését, amíg meg nem találjuk a termékek és szolgáltatások helyes kombinációját a réspiaci igények és szükségletek kielégítéséhez. Miután megleltük a módját, hogyan tegyünk szert haszonra a célcsoport megoldatlan problémáinak és kielégítetlen vágyainak kiszolgálásával, akkor már tudni fogjuk, hogy megtaláltuk a magunk piaci rését.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kkvmarketing.blog.hu/api/trackback/id/tr861375624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fellow.team · http://fellow.cafeteria.bz 2010.11.22. 10:42:53

A KKV szektorban tevékenykedő gazdaságfejlesztők feltétlen figyelmébe ajánlom barátsággal és elementáris közös gazdasági érdekből a Fellow Global Trade kereskedelmi szövetség innovatív, magyar cafeteria rendszerét és a többi, gazdaságserkentő, költséghatékony megoldásunkat! Úgy gondolom, stratégiai együttműködés a közös érdekünk és eszközrendszerünk abszolút alkalmas erre, minden fél gazdasági előnyeinek hatékony kiaknázására. Ha megnézték és áttanulmányozták, visszajelzést kérek szépen! Barátsággal: Bánfai Zsolt, Fellow Global Trade Kereskedelmi Szövetség fellow.cafeteria.bz fellow-team.blog.hu cafeteria.bz fellow.hu

vallalkozasiotletek.com · http://vallalkozasiotletek.com/ 2010.11.25. 12:06:25

Nem kicsit ciki...

Először céget alapítunk, csak úgy hasra ütésre, aztán technikákkal operálunk, aztán kutatunk piacot, és legvégül megkrekáljuk az ajánlatot...

1. lépés piac problémája
2. erre választ adni
3. piackutatni, árbelőni, megtérülést elemezni
4. értékesítési modellt mögérakni
5. pozicionálni

Nem utolsó sorban: keresleti piacot keresni, és nem kínálati piacra betörni 133.ként
süti beállítások módosítása